Vijvertuinen

Vijvertuinen hebben een grote aantrekkingskracht

De vraag naar een vijver in de tuin is groot. Water heeft op de één of andere manier altijd een enorme aantrekkingskracht op mensen. Het geeft leven, een extra dimensie in de tuin. Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten: van klein tot groot en van design tot natuurlijk. Het is zelfs mogelijk om van een (grote) vijver een zwemvijver te maken. Vijvers passen in elke tuin. Zelfs op dakterrassen worden vijvers aangelegd, mits de dakconstructie daar natuurlijk geschikt voor is.

De hierboven geplaatste tuinfoto’s zijn mooie voorbeelden van vijvertuinen. Door op deze foto’s te klikken kunt u de sfeer van deze vijvertuinprojecten proeven.

Spiegelvijver

Al jaren lang staat een spiegelvijver met stip op nummer 1 op de wensenlijst van vele tuineigenaren. Een spiegelvijver is meestal iets verhoogd ten opzichte van het tuinniveau en heeft een langgerekte strakke vorm. Doordat er geen of weinig planten in een spiegelvijver groeien kan het wateroppervlak als een spiegel werken. Vanuit bepaalde hoeken is de weerspiegeling van mooie Hollandse luchten in het water te zien. Vandaar de naam ‘spiegelvijver’.

Waterelement of waterschaal in de tuin

Naast een vijver in de tuin is het natuurlijk ook mogelijk om een (klein) waterelement of waterschaal in de tuin te plaatsen, zoals een watertafel van aluminium of cortenstaal  in een ronde of vierkante vorm of meerdere prachtige platte waterschalen op een rij (www.potmaat.nl). Voor tuineigenaren met kinderen is dit natuurlijk ideaal: er is geen gevaar dat kinderen in het water vallen. Al is een tuin nog zo klein:  een waterelement of een waterschaal past altijd wel in een kleine tuin. Bent u geïnteresseerd in een nieuw ontwerp voor uw tuin, waarin een vijver of een waterelement een centrale rol mag spelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.