Kleine tuinen

Vaak denken mensen dat kleine tuinen alleen maar bestraat kunnen worden en niet mooi en sfeervol kunnen zijn. De door ons ontworpen kleine tuinen bewijzen het tegendeel.

Lange lijnen in kleine tuinen

Door het realiseren van (lange) lijnen lijken kleine tuinen optisch dieper of juist breder. Lange lijnen zijn te realiseren door het toepassen van langwerpige tegels, een andere kleur
tegel of verschillende bestratingsmaterialen. Maar ook langwerpige vijvers of alleen maar een smal vijvergootje kunnen extra diepte geven aan de tuin.
Langwerpige haagblokken in de lengterichting, maar ook korte dwarshagen geven
hetzelfde effect. Dwarshagen maken de tuin spannend, doordat de gehele tuin niet in een keer te overzien is.

In de bovenstaande fotoreportages van diverse kleine tuinen kunt u zien hoe belangrijk lijnen zijn en welk vergrotend effect ze hebben.

Verticaal tuinieren

Verder is ‘verticaal tuinieren’ een manier om kleine tuinen een groene aanblik te geven. Denk hierbij aan het toepassen van hoog opgaande en smal blijvende plantensoorten. Erg belangrijk is het vinden van een juiste balans in plantensoorten, die lang bloeien, een mooie bladstructuur hebben en, als het even kan, ook nog wintergroen zijn. In kleine tuinen is immers weinig plaats voor veel planten, dus de planten die er in kunnen staan
moeten een grote sierwaarde hebben.

Heeft u ook een kleine tuin en wilt u deze ook zo optimaal benutten?
Wij vinden het steeds weer een uitdaging om van uw tuin een prachtig en doordacht
ontwerp te maken. Neem gerust contact met ons op.

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.