Kleine tuin in Schoonhoven

Gegevens van deze kleine tuin in Schoonhoven:

  • Kleine tuin op het noorden achter een nieuwbouw-tussenwoning.
  • Gezinssituatie: Man en vrouw met schoolgaande kinderen.
  • Oppervlakte gehele achtertuin ca. 50 m².

Wensenlijst van de tuineigenaren:

  • Tuingerichte woonkamer, dus zicht op de tuin moet aantrekkelijk zijn.
  • Moderne en gebruiksvriendelijke tuin voor alle familieleden.
  • Tuin meer diepte geven.
  • Zicht op achtergelegen watergang is belangrijk.
  • Leuke plek bedenken voor bestaand tuinbeeld en twee Beach Chairs.
  • Graag een kleine spiegelvijver in de tuin.

Beschrijving en materiaalgebruik van de tuin:

Deze kleine tuin in Schoonhoven is gebruiksvriendelijk en heeft meerdere zitplekken. Alle puntjes van de wensenlijst zijn verwerkt in de tuin.
Het tegelpad naar de achtererfgrens en de dwarshagen geven de tuin extra diepte.
De vijver met een prachtige zinken afwerkrand zorgt optisch voor meer breedte. Kleine
niveauverschillen, zoals de verhoogde hardhouten vlonder, maken de tuin spannender.
Beide erfafscheidingen zijn door de bewoners en buren bedacht en passen prima bij de tuin. Het tuinbeeld heeft een mooi plekje onder de rode Japanse Esdoorn gekregen en is vanaf het loungeterras goed zichtbaar. Dit hoekje doet een beetje denken aan een
Japanse tuin.
Tussen de beide schuurtjes is nog een klein terrasje bedacht voor de twee Beach chairs.
Zelfs de twee vuilcontainers hebben nog een plekje in de kleine gekregen. Door de
kliko-ombouw vallen ze gelukkig minder op.

 

Plantensoorten:

Roodbladige planten, zoals de Japanse Esdoorn en de rode Beuk, geven deze kleine tuin in Schoonhoven een speciaal sfeertje. Doordat er weinig ruimte is voor brede
plantenborders is verticaal tuinieren in deze tuin erg belangrijk. Zo bekleedt de Toscaanse Jasmijn (wintergroene klimplant) de muur van de schuur en zorgen andere klimplanten voor meer kleur in de tuin. Ook de hagen en de Japanse Esdoorn zorgen voor een verticaal accent.

Deze kleine tuin is in 2013 door de bewoners zelf aangelegd.
Onze complimenten!