Kleine moderne tuin in Reeuwijk

Gegevens van de kleine moderne tuin in Reeuwijk:

  • Kleine tuin van ca. 75 m² achter een twee-onder-één-kapwoning.
  • Gezinssituatie: Man en vrouw met twee kinderen.
  • De tuin is gelegen op het westen.

Wensenlijst van de tuineigenaren:

  • Kleine modern tuin voor alle gezinsleden met weinig onderhoud.
  • Veel privacy en het zicht op de achtergelegen huizen verminderen.
  • Plek voor een ruime loungehoek.
  • Weinig onderhoud.
  • Natuurlijke en beetje ruige look met natuursteen en split.
  • Vlonder van composiet en mooie sfeerverlichting.

Beschrijving en materiaalgebruik van de tuin:

De tuin is vrij ondiep. Door smalle stroken bestrating (natuursteen) in de lengte neer te leggen oogt de tuin dieper. Niveauverschillen (vlonder en terras) versterken dit effect en maken de tuin levendiger/spannender.
Op de vlonder kan in de toekomst een hottub geplaatst worden, maar dient voorlopig nog als een gezellig plekje om met elkaar een hapje te eten.
De dwarsmuur bij de poortdeur, zwarte doeken langs het gaaswerk op de
achtererfgrens en de al aanwezige steeneiken en hoge bamboeplanten zorgen voor
voldoende privacy in de tuin.
Het materiaalgebruik is natuurlijk: Tegels van natuursteen, split in een natuurlijke kleur en een (grof) gestuukte tuinmuur met daarop een afwerklijst van gehakt natuursteen.
Down- en uplighters lichten de tuin in het donker sfeervol aan.

De tuin is gesitueerd in een veengebied, waardoor tegels, maar ook bouwwerken
(schuttingen) erg gaan zakken. Om dit te voorkomen zijn de gestuukte tuinmuur, de
gepotdekselde houten wand, maar ook de vlonder en het tegelterras  onderheid op lange houten palen.

Plantensoorten:

Wintergroene steeneiken (Quercus ilex), niet-woekerende bamboe en vaste planten met een ‘wild’ uiterlijk  (o.a. Geranium ‘Rozanne’ en Alchemilla mollis) geven de beoogde
natuurlijke sfeer. De meerstammige heester tussen het grote terras en de vlonder geeft diepte aan de tuin, maar is ook een natuurlijke scheiding tussen de twee verblijfplekken.

De tuin is in 2014 aangelegd door Groenregie.