Jaren 30 tuinen

Kenmerkend voor jaren 30 tuinen zijn de klassieke elementen, zoals (oude) gebakken klinkers, al dan niet in combinatie met tegels van natuursteen en Buxusbeplanting.
Van oorsprong hebben jaren 30 tuinen vaak een strakke belijning met zichtassen vanuit het huis naar een oude tuinvaas of tuinbeeld.
Ze zaten logisch in elkaar met een duidelijke functieverdeling. Gemetselde muurtjes en strak geknipte (Buxus)hagen gaven structuur aan de tuin. De verharding bestond met name uit gebakken materialen of natuursteen, zoals flagstones.

 

Alle hierboven geplaatste foto’s van jaren 30 tuinen zijn prachtige voorbeelden van tuinen met een hedendaagse ‘Jaren 30 stijl’.  

Jaren 30 tuinen anno 2016

Hedendaagse tuinen bij oude woningen zijn aangepast aan een gewijzigd eisenpakket. Moderne lijnen en materialen kunnen deze jaren 30 tuinen helemaal up-to-date en van deze tijd maken. Zo mogen de terrassen in het algemeen groter worden (plek voor een loungebank of grote eettafel) en willen we ook minder onderhoud aan de tuin hebben. Grote tegels vervangen (voor een deel) de kleine gebakken klinkers en ook het aantal Buxusvakken wordt gereduceerd. Daarnaast worden oude materialen vaak gecombineerd met moderne materialen, zoals cortenstaal of strakke betontegels.

Heeft u ook een oud huis of een nieuwbouwhuis in ‘Jaren 30 stijl’ en wilt u daar een
passende tuin bij?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.